Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

20-12-2013

ChloƩ Caulier aan de leiding tijdens de Christmas Womens Open 2013

Vorige week hebben zo’n 60 klimsters hun weg gevonden naar blokzaal City Lizard in Sint-Niklaas. Dat is een absoluut record voor de Christmas Womens Open, de enige wedstrijd in België die speciaal voor vrouwen georganiseerd wordt.
Zelfs voor de officiële aftrap van de wedstrijd stond er al een rij van deelnemers ongeduldig aan te schuiven voor de ingang. Vanaf 14u kregen ze dan elk vier uur de tijd om veertig boulders te toppen. Op tijd komen en in vorm zijn was een must om door de kwalificaties te raken. En inderdaad. Er werden in het totaal 1173 boulders platgewalst, maar er moesten er maar 36 geklommen worden om in de finale te raken.
Acht klimmers die de kwalificaties overleefden gingen door naar de finale. Daar kregen ze elk drie boulders om zich zo goed mogelijk te bewijzen. De twee sterksten gingen nog eens door naar een soort superfinale. Daar zijn het Chloé Caulier en Celine Cuypers die het tegen elkaar opnemen. Het is uiteindelijk Chloé die aan het langste eind trekt. Na een foutloze kwalificatie klimt ze vier van de vijf finaleboulders. Magali Hayen eindigt op de derde plaats.

Foto’s en resultaten van de Christmas Womens Open van City Lizard
Verslag op de website van City Lizard