Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

25-1-2014

Vlaamse Studentenboulderdag in Bleau op 14 februari 2014

Op vrijdag 14 februari strijden de Vlaamse studenten in Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenboulderkampioen 2014.
David Leduc behaalde in 2013 zijn eerste titel. Een hele delegatie Gentse klimmers zat hem toen op de hielen. Sem Verhaege werd tweede, en Thomas Kumeling werd derde. Het is nog even afwachten of David zijn titel komt verdedigen, maar het staat wel nu al vast dat er andere sterke studenten klaar staan om met de titel aan de haal te gaan!
Bij de dames kon er niemand op tegen de power van Liesbeth Wulteputte. Zij behaalde een relatief gemakkelijke overwinning, en werd dus voor de vierde keer Studentenkampioene. Ook in 2014 start ze weer als favoriete...

De Vlaamse Studentenboulderdag is echter meer dan alleen maar een gratis competitie: mensen die nog nooit klommen kunnen een initiatie volgen bij een gediplomeerde trainer, waarna ze ook aan de wedstrijd kunnen meedoen. Het niveau van de routes begint namelijk echt makkelijk, en ook absolute beginners hebben zeker genoeg te klimmen. Het ideale moment dus voor klimmers om hun vrienden en mede-studenten eens vrijblijvend en gratis kennis te laten maken met het boulderen! Ze leren er de veiligheidsregels, er wordt ze uitgelegd hoe alles in elkaar zit, en ze krijgen al meteen enkele techniektips mee.

Op vrijdag 14 februari 2014 zullen 30 boulders in de klimzaal klaar staan. De selecties lopen van 13u30 tot 15u30, en daarna volgt er om 16u15 nog een spannende finale voor de 5 beste klimmers. Die bestaat uit 3 boulders die worden geklommen volgens het internationale systeem.

Meer info en de inschrijvingen vindt u op www.vssf.net. Inschrijven kan tot woensdag 12/02!