Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

8-2-2014

Magali Hayen eerste in kwantiteit en tweede in kwaliteit op de Dust Boulder Contest

Op de Dust Boulder Contest moeten de deelnemers een keuze maken tussen kwantiteit of kwaliteit. Ze kiezen er met andere woorden voor om veel boulders te toppen of enkel de moeilijkste boulders te klimmen. Magali Hayen wist afgelopen zaterdag de twee categorieën bijna te perfectioneren. Ze eindigde respectievelijk eerste en tweede. De Queen of Bloc kon van haar ervaring gebruik maken om deze prachtprestaties neer te zetten in de Eindhovense zaal Monk. Ze klom 57 van de 90 boulders en kwam in het puntenklassement net achter de Nederlandse Vera Zijlstra terecht.
Langs mannelijke kant is het de Rus Rustam Gelmanov die met de overwinning naar huis ging, althans wat de kwaliteit betreft. Het is de Nederlander Elko Schellingerhout die de meeste boulders uitklom, namelijk 74.
Naast Magali Hayen vinden we ook enkele andere Belgen terug in het klassement. Cédric Fekenne wist een mooie derde plaats te pakken in het kwantiteitsklassement. Danny Verbinnen behaalde een eerste plaats in de categorie 7A max. Niet slecht als je weet dat er zo’n 250 deelnemers waren.

Meer details op de blog van Magali Hayen