Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

23-9-2014

Loïc Timmermans pakt zilver op het WK voor jeugd in Nouméa

Loic Timmermans sluit zijn carrière bij de beloften in schoonheid af. Als kleine jongen wist hij al podiumplaatsen te veroveren en nu sleept hij zijn laatste medaille bij de jeugd in de wacht. Op het WK, dat dit jaar in Nouméa plaatsvond, eindigt de Belg met zilver bij de junioren. Een verrassend resultaat! Na twee minder sterke jaren (13e in Singapore in 2012 en 9e in Central Saanich in 2013) klimt Loïc opnieuw naar het podium. En hoe! Loic is slechts twee grepen van een gouden medaille verwijderd. In 2010 haalde hij in Edinburgh een zilveren medaille binnen. Daarna stond hij nooit meer zo hoog geplaatst. Tijdens zijn zes jaar bij de beloften is hij er niet in geslaagd om op een WK een gouden medaille te behalen. Maar Loic Timmermans sluit de periode af als een gelukkig man.
Ook Anak Verhoeven maakt voor de wedstrijd absoluut kans op een eerste plaats. Toch zullen we tot 2015 - ook haar laatste jaar bij de junioren - geduld moeten oefenen om haar eventueel op het hoogste trapje van het podium te zien. In Nieuw-Caledonië was ze er immers niet bij.
De nieuwe lichting belooft alvast hoge toppen te scheren. De Belgische verrassing op dit WK komt uit de categorie meisjes B. Héloïse Doumont staat na de halve finale aan de leiding en eindigt in de finale op een mooie zesde plaats. Het is niet de eerste keer dat de jonge Luikse van zich laat horen en het zal beslist niet de laatste zijn!
Ook de andere moedige klimmers die onze Belgische driekleur verdedigen, boeken mooie resultaten: Harold Peeters (16e in jongens B), Nicolas Collin (11e in jongens A) en Celine Cuypers (23e in meisjes A).