Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

25-4-2015

L'espiadimonis 8c voor Simon Lorenzi

Simon Lorenzi (18) heeft al heel wat Duitse rotsen beklommen. Afgelopen paasvakantie maakt hij kennis met de geneugten van klimmen in Spanje. Hij keert terug huiswaarts met zijn eerste 8c, L'espiadimonis, die hij op de laatste dag van zijn reis in Margalef topt.
Tien dagen eerder komt de Luikenaar zonder verwachtingen aan in Siurana. “Die gemoedstoestand heeft vruchten afgeworpen,” vertelt Simon. “Op de derde dag werkte ik Mister checky (8b+) af in slechts 3 pogingen. Ik rustte wat uit en deed vervolgens nog een 8a flash om de dag in schoonheid af te sluiten.”
72 uur voor zijn vertrek zakt hij af naar Margalef waar hij de methodes van L'espiadimonis bestudeert. De route is kort en vertoont gaten. Perfect voor Simon, die bijzonder sterk is in boulderklimmen. “Ik geloofde niet echt in mijn slaagkansen. Het was immers de vijfde dag op rij dat ik aan het klimmen was!” Hij moet mentaal diep gaan. “De crux vormde niet echt een probleem maar daarna volgde een stuk met een paar heel fysieke bewegingen. Ik vloog erin en leverde de strijd van mijn leven om niet te vallen toen mijn voeten wegschoven op de platte stukken voor de rustplaats. Enkele bewegingen en verschillende kreten later, stond ik op het rustpunt van de route.” De rest verloopt vlotjes. Op die positieve noot eindigt zijn ervaring in Spanje.
We volgen Simon in de lead-competitie voor junioren (Europese Beker, Europees Kampioenschap en Wereldkampioenschap) en bij de senioren op de Wereldbeker in Puurs.