Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

31-8-2015

BeBloc opent de deuren in Jambes

Dit weekend opende BeBloc de deuren in Jambes. Het project, onder de hoede van de opgewekte Raphaël Kergen, loont de moeite om even bij stil te staan en meer in het bijzonder omdat - met een klimoppervlakte van 800 m2 - de grootste blokzaal in België opengaat.

Raphaël Kergen weet waarover hij spreekt. Hij ontwikkelde niet alleen klimgrepen maar is zonder twijfel de Belg die de grootste aantal achtstegraadroutes heeft uitgeklommen. Het ondernemerschap zit hem in het bloed: hij bouwde en beheerde een aantal gîtes in het zuiden van Frankrijk en keerde vorig jaar terug naar ons land met het plan om een klimzaal in de streek van Namen te openen. Raphaël is niet het type dat ervoor gaat: hij zou een blokzaal openen en gelooft er rotsvast in. Wanneer we hem vragen of het boulderen niet eerder een modeverschijnsel betreft, antwoordt hij laconiek dat de stijgende tendens die klimmers aanzet om te boulderen van blijvende aard is: “Boulderen doe je alleen, in tegenstelling tot het klimmen met touwen. De kortere sessies maken van het boulderen een vorm van fitness, die erg populair is. Meer en meer klimmers doen aan boulderen. Klimmen, dat gaat vanzelf en het heeft succes.”

Je kunt het verschil maken door datgene aan te bieden wat in sportcentra meestal ontbreekt: een hartelijk, gezellig cafetaria.

Velen wachtten al een tijdje op een alternatief in de regio, wat de concurrentie er niet minder hevig om maakt. België onderscheidt zich van andere landen door een zeer hoog aantal klimzalen. Raphaël vertrouwt niettemin op de troeven van de zaal. “Je kunt het verschil maken door datgene aan te bieden wat in sportcentra meestal ontbreekt: een hartelijk, gezellig cafetaria. Het is een feit dat er een felle concurrentiestrijd heerst en dat is jammer. Daar tegenover staat dat zolang de toegangstarieven dezelfde blijven, we naast elkaar kunnen blijven functioneren. Het is echter onaanvaardbaar dat sommige zalen onder de marktprijs gaan.”

BeBloc in cijfers

Openingsuren

Contactgegevens

BeBloc
Rue de Géronsart, 150
5100 Jambes (Namen)

Volg klimzaal BeBloc op Facebook