Nieuws 
Opnieuw finale voor Mathilde Brumagne in China

Competitie Opnieuw finale voor Mathilde Brumagne in China

Nadat ze een maand geleden tweede werd in Puurs, trok Mathilde Brumagne dit weekend naar het verre China voor de voorlaatste etappe van de Wereldbeker Difficulty. Ze eindigde 8ste. De Koreaanse Ja-In Kim eindigde voor de vierde keer op rij eerste.


Nog maar 30 plaatsen voor de Peter Belien Memorial

Competitie Nog maar 30 plaatsen voor de Peter Belien Memorial

Op amper twee weken van de Peter Belien Memorial zijn er nog maar 30 plaasten over om je in te schrijven. Wacht dus niet langer om je in te schrijven voor een van de leukste competities van het jaar. Inschrijven maar!


Nog beter dan (Zwitserse) chocolade, de trailer

Rotsklimmen Nog beter dan (Zwitserse) chocolade, de trailer

Er zijn redenen te over om van Zwitserland te houden; de bergen, de boulders, maar ook de chocolade. Na wat omzwervingen in het land van de Gruyère publiceert Haroun Souirji de trailer van zijn eerste langspeelklimfilm die in 2011 uitkomt.


Avant-première van de nieuwe Grigri2 in Entre Ciel et Terre

Materiaalgids Avant-première van de nieuwe Grigri2 in Entre Ciel et Terre

Kaas, wijn en klimmen; dit moeten de hoofdbestanddelen worden van het feest dat deze zaterdag in Entre Ciel et Terre in Louvain-la-Neuve doorgaat. Als klap op de vuurpijl zal je er ook de kans krijgen om de nieuwe Grigri2 van Petzl te testen.


Bleau Open 2010, Frankrijk in full force

Competitie Bleau Open 2010, Frankrijk in full force

De Bleau Open 2010 zal de geschiedenis ingaan als een bijzonder Frans getinte editie; een veertigtal Fransen zakten af naar Gent. Het mag dan ook geen wonder heten dat Camille Faille en Guillaume Glairon-Mondet beiden op de eerste plaats eindigden.


Anak Verhoeven, 1ste in Annecy-le-Vieux

Competitie Anak Verhoeven, 1ste in Annecy-le-Vieux

De competities volgen elkaar in een razend tempo op, maar geen twee zijn er hetzelfde. Drie weken geleden werd Anak Verhoeven nog 6de in Veliko Tarnovo, maar deze zondag werd ze 1ste op de voorlaatste manche van de European Youth Series.


Voorstelling nieuw klimcomplex deze zondag in Bleau

Indoorklimmen Voorstelling nieuw klimcomplex deze zondag in Bleau

Vandaag gaat de Bleau Open 2010 van start, maar ook zondag moet vanaf nu in je agenda aangeduid zijn. Zondag zullen de plannen voor een gloednieuw klimcentrum in Gent - met 3000m2 beklimbare oppervlakte - onthuld worden. Belclimb exclusive!


Win een exemplaar van de nieuwe topo van Mozet

Mix Win een exemplaar van de nieuwe topo van Mozet

Mozet is een klein en charmant dorpje in de provincie Namen met misschien wel de meest pittoreske rotsen in ons land. Onder het toeziend oog van het KBF maakte Ruben Beckers een gloednieuwe topo van het massief. Belclimb geeft vijf exemplaren weg.


Achtste graad blokkers in Albarracin

Rotsklimmen Achtste graad blokkers in Albarracin

Twee van onze Belgische 8ste graad boulderaars trokken vorige week naar het Spaanse Albarracin. Jan De Smit en Michel Walreat lukten erin om de 8ste graad te overwinnen. De eerste met 8A+, de tweede met een knappe 8A.


Maak je klaar voor de Bleau Open

Competitie Maak je klaar voor de Bleau Open

Het zijn de laatste trainingsdagen voor zij die dit weekend nog willen meedoen aan de 11e editie van de Bleau Open, de grootste Boulderwedstrijd van de Benelux met reeds 230 ingeschrevenen op de 4 sessies. Zaterdagavond is reeds volledig volboekt.


8b+ voor Jérôme Abraham in Kalymnos

Rotsklimmen 8b+ voor Jérôme Abraham in Kalymnos

Ondanks de toevloed aan toeristen blijft het Griekse eiland Kalymnos één van de populairste bestemmingen voor klimmers. Begin oktober trok een kleine groep Belgen die richting uit. Onder hen Jérôme Abraham die er een 8b+, O Draconian Devil, topte.


Zonnige zondag in Fontainebleau

Rotsklimmen Zonnige zondag in Fontainebleau

Er is weinig nodig om verliefd te worden op Fontainebleau. En de weinige keren dat de zon er schijnt kun je er aan verslaafd geraken. Een bewijs met beelden in een toffe video waarin we Nicolas Mathieu aan het werk kunnen zien in enkele goegekozen 7C's.


Meer weten over de ambassadeurs van La Sportiva

Mix Meer weten over de ambassadeurs van La Sportiva

Ze zijn getalenteerd, komen van alle windstreken ter wereld en wijden hun leven enkel aan het klimmen. Wie zijn ze? Ze zijn ambassadeurs van het merk La Sportiva dat hen eert met een reeks interviews. Deze week: de Spaanse broers Eneko en Iker Pou.


Magali Hayen, 3e op de What's up contest

Competitie Magali Hayen, 3e op de What's up contest

Enkele Belgen trokken zondag de Franse grens over om er te genieten van het zonnetje in Fontainebleau of om deel te nemen aan de 2e What's up Contest. In de finale behalen Magali Hayen en Chloé Caulier een, respectievelijk, 3e en 5e plaats.


2de kaas- & wijnavond in Entre Ciel et Terre op 30 oktober

Mix 2de kaas- & wijnavond in Entre Ciel et Terre op 30 oktober

Bij een kaas-& wijnavond moeten de smaken elkaar aanvullen. Als je daar nog eens een vriendschappelijke wedstrijd bij serveert, heb je een wel heel aantrekkelijk menu. Op zaterdag 30 oktober te degusteren in Entre Ciel et Terre.


De Belgische Stichting Roeping reikt een beurs van 5.000 Euro uit

Mix De Belgische Stichting Roeping reikt een beurs van 5.000 Euro uit

Als eerbetoon aan haar laureate Chloé Graftiaux die deze zomer verongelukt is, zal de Belgische Stichting Roeping in mei 2011 uitzonderlijk een beurs van 5.000 Euro uitreiken aan een jongere die, net zoals zij, zich wil wijden aan reddingswerken.


Reel Rock Tour in klimzaal Blok op 16 oktober

Mix Reel Rock Tour in klimzaal Blok op 16 oktober

Exclusief in België zal de Reel Rock tour op 16 oktober halt houden in Klimzaal Blok. De Reel Rock Tour is het initiatief van een aantal van de meest getalenteerde klimfilmmakers. Een niet te missen avond met stuk voor stuk unieke films!


Win 10 maandabonnementen voor Brussels Monkeys Climbing

Mix Win 10 maandabonnementen voor Brussels Monkeys Climbing

De Brusselse klimzaal Brussels Monkeys Climbing rolt de rode loper uit na een aantal vernieuwingen. Nieuwe activiteiten, nieuwe modules, een verse webstek, en bovenal, een wedstrijd waarbij er 10 maandabonnementen te winnen zijn.


Winst voor Loïc Timmermans in Veliko Tarnovo

Competitie Winst voor Loïc Timmermans in Veliko Tarnovo

Ondanks de afstand en de moeilijke verplaatsing trokken 6 van onze jonge klimmers het afgelopen weekend naar de oude hoofdstad van Bulgarije. En dat loonde want Loïc Timmermans wist zich van de hoogste podiumplaats te verzekeren in de Youth B.


Eerste 8A+ boulder voor de Lizards

Rotsklimmen Eerste 8A+ boulder voor de Lizards

Jan Gorrebeeck en Jan de Smit, klimpartners sinds jaren, sloten de maand september af met trompetgeschal. Ze lukten erin elk op zich hun eerste 8A+ bloc te toppen. Voor de ene in Zuid Afrika, de andere in Zwitserland.


Peter Belien Memorial op 13 november, inschrijvingen geopend

Competitie Peter Belien Memorial op 13 november, inschrijvingen geopend

Het is al drie jaar geleden dat Peter Beliën ons verliet. Om zijn heengaan te herdenken organiseert klimzaal Olympia te Hasselt de Peter Beliën Memorial, al de vierde, op zaterdag 13 november. Een vaste waarde op de herfstkalender.