Nieuws 
Blok Open 2011, en we zijn weer vertrokken...

Competitie Blok Open 2011, en we zijn weer vertrokken...

Grote nieuwigheid voor de Blok Open. De vijfde editie zal over twee dagen gespreid verlopen en telt 3 categoriëen: jeugd, senioren en veteranen. Zaterdag 29 of zondag 30 januari 2011, niet te missen data. Schrijf je nu in!


Yannick Marchand, telegenieke Kampioen van België, Boulder

Mix Yannick Marchand, telegenieke Kampioen van België, Boulder

Om het boulderen bekender te maken ben je best gekend en telegeniek. Dit is het geval voor Yannick Marchand, Belgisch Kampioen Boulder, die zich enigzins blootgeeft aan TV Oost Vlaanderen. Kleine reportage 'en direct' vanuit klimzaal City Lizard.


Win een Half Dome Jacket voor een ruwe zomer!

Mix Win een Half Dome Jacket voor een ruwe zomer!

Waarom denken aan een zomer als de winter over heel België de volle lading geeft? Omdat na de sneeuw de regen weer van de partij zal zijn. Voorzien van een Half Dome Jacket van The North Face zal niets je nog kunnen deren. Waag je kans in onze wedstrijd!


Resultaten Open Jeunes in Brussels Monkeys Climbing

Competitie Resultaten Open Jeunes in Brussels Monkeys Climbing

De eerste moeillijkheidswedstrijd voor de jeugd dit seizoen - de Open Brussels Monkeys Climbing - was tevens de laatste van het jaar 2010. Er kwamen een dertigtal klimmers opdagen, en onder hen een aantal kanshebbers voor de nationale titel bij de Jeugd.


Stageaanbod KBF winter-zomer 2011

Mix Stageaanbod KBF winter-zomer 2011

Voor iedereen die naar de bergen lonkt, kunnen de winterstages van het KBF de oplossing bieden. Zowel beginners als gevorderden kunnen deze winter bij het KBF terecht voor een stage ijsklimmen, toerskiën, sneeuwschoenwandelen, ...


Eerste 8B boulder voor Jan de Smit in Hueco

Rotsklimmen Eerste 8B boulder voor Jan de Smit in Hueco

Drie maanden nadat hij zijn eerste 8A+ boulderde, kon Jan de Smit afgelopen zaterdag zijn niveau opnieuw opkrikken met Diabolique, 8B in Hueco, Texas. Diabolique is ondertussen Jan's 19de 8ste graad boulder dit jaar. Hopelijk sneuvelt nr.20 nog in 2010.


Magali Hayen kerstkoningin in City Lizard

Competitie Magali Hayen kerstkoningin in City Lizard

Ondanks de koude en de sneeuw, daagden het merendeel van de dames die zich inschreven voor de Xmas Womens Open op. Na 5 uur kwalificaties en een finale bleek Magali Hayen de sterkste van de 33 vrouwen, net voor Chloé Caulier en Laure Guérit.


Op weg naar het 150.000ste bericht in de fora!

Mix Op weg naar het 150.000ste bericht in de fora!

Hoewel de fora van BCN al enige tijd meegaan, blijven ze populair bij de bezoekers. Binnenkort wordt immers de kaap van 11.000 topics en van 150.000 berichten gerond. Allen naar de fora, want de auteur van dit bericht wordt beloond met een fles champagne.


Drytool-wedstrijd in Buggenhout op 21 januari 2011

Competitie Drytool-wedstrijd in Buggenhout op 21 januari 2011

Het is niet omdat de winter in het land is, dat buitenklimmen onmogelijk is. En dat geldt ook voor wedstrijden. Denk maar aan de drytool-wedstrijd die op 21 januari in Buggenhout zal georganiseerd zal worden. Scherp alvast je crampons en piolets!


Acteur of klimmer, een moeilijke keuze ...

Mix Acteur of klimmer, een moeilijke keuze ...

De kalenders voor 2011 zijn ondertussen overal te koop, en vaak is het moeilijk kiezen. De kalender van La Sportiva springt er toch wel uit; voor hun kalender werden de klimmers van het merk aan het werk gezet in de fabriek van Ziano di Fiemme. Met film.


Feestelijk wedstrijdweekend

Competitie Feestelijk wedstrijdweekend

Traditioneel profiteert men er jaarlijks van om het laatste weekend voor de feesten nog eens alles op alles te zetten. Drie van onze partnerklimzalen organiseren het komende weekend een appetijtelijke wedstrijd. Ontdek hier het menu.


Brumagne en Marchand kampioenen van België Boulder 2010

Competitie Brumagne en Marchand kampioenen van België Boulder 2010

Een gevarieerd scenario afgelopen zaterdag in klimzaal Blok te Hoboken. Daar waar Mahilde Brumagne de tegenstand met kop en schouders overklaste had Yannick Marchand een parcours zonder fout nodig om de titel te bemachtigen.


Jan de Smit goes West

Rotsklimmen Jan de Smit goes West

Na Zwitserland, Spanje en Frankrijk trok Jan de Smit naar het Westen om zijn trip verder te zetten. Van zodra hij geacclimatiseerd was, blokte hij opnieuw 8A (V11), Power of landjager in Hueco Tanks, Texas.


First Ascent triomfboog Jubelpark voor Timmy O'Neill?

Mix First Ascent triomfboog Jubelpark voor Timmy O'Neill?

De aanwezigheid van Timmy O'Neill in Brussel twee weken geleden zal een aantal toeristen raar hebben doen opkijken toen ze de triomfboog van het jubelpark bewonderden. Is de first ascent voor Timmy? Bekijk het zelf op het exclusieve fotomateriaal!


Boulder 2010 nu zaterdag in Hoboken

Competitie Boulder 2010 nu zaterdag in Hoboken

Het is nu zaterdag 11 december om 20u dat er om de nationale titels boulder 2010 gevochten zal worden. De selectiemanches schiftten de besten van het moment en zo kondigt de finale zich zeer veelbelovend aan.


Resultaten van de 3 heures chrono in Face Nord

Competitie Resultaten van de 3 heures chrono in Face Nord

Afgelopen zaterdag werd België lamgelegd door de sneeuw, maar dat weerhield de overtuigde klimmer er niet van om af te zakken naar de 3 heures Chrono in klimzaal Face Nord. Iedereen, van Luik tot Mons, was present. Jérôme Fransen won bij de mannen.


Demo Grigri2 in Hungaria op 14 december

Materiaalgids Demo Grigri2 in Hungaria op 14 december

De klimwereld houdt de adem in. Sommigen konden hem al zien, sommigen konden hem al aanraken. De nieuwe Grigri2 van Petzl komt zijn eerbiedwaardige voorganger vervangen in 2011. In afwachting kan je hem in klimzaal Hungaria testen op dinsdag 14 december.


Silvia Vidal in Brussel op 9 december

Mix Silvia Vidal in Brussel op 9 december

Naar aanleiding van haar culturele avonden, nodigt de Brabanste afdeling van de Club Alpin Belge Silvia Vidal op 9 december uit. Kom zeker proeven van de saus van techniek, doorzettingsvermogen, want de Spaanse is een alpiniste van de bovenste plank.


Klimmen in Ettringen onder de sneeuw

Rotsklimmen Klimmen in Ettringen onder de sneeuw

Het sneeuwt, maar dat had je waarschijnlijk al wel gemerkt. Ook in Duitsland sneeuwt het, dat hebben Siebe Vanhee en Florian Castagne aan de lijve mogen ondervinden. Dit weekend reden ze naar het Duitse Ettringen om te tradklimmen. In beelden!


225 deelnemers op de Trophée Chloé Graftiaux en enkele Belgen

Competitie 225 deelnemers op de Trophée Chloé Graftiaux en enkele Belgen

De eerste editie van de Trophée Chloé Graftiaux die afgelopen zaterdag doorging in Rouvroy, lokte niet minder dan 225 deelnemers. De goede sfeer en de kwaliteit van de 45 boulders maakten dat ook de Belgen goed presteerden in Rouvroy.


Twee keer 8A en een video in Bleau voor Nico Mathieu

Rotsklimmen Twee keer 8A en een video in Bleau voor Nico Mathieu

Om een knappe klimfilm in elkaar te boksen, heb je niet noodzakelijk beelden van knalprestaties nodig. Nadat hij afgelopen weekend in Fontainebleau was met Raphaël Fernandez trakteerde Nico Mathieu zichzelf op twee nieuwe 8A boulders en een video!