Nieuws 
Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Competitie Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Na een EK in Chamonix en een WB in Briançon was het de afgelopen week weer de beurt aan de jeugd om hun klimkunsten te vertonen. Zowel in boulder als in lead kon men een uitgebreide Belgische delegatie aan het werk zien.


Balance, een nieuwe blokzaal in Gent in 2014

Indoorklimmen Balance, een nieuwe blokzaal in Gent in 2014

Gent bereidt zich voor op een gloednieuwe blokzaal. De bouwwerken zijn er vorige week van start gegaan en eindigen in oktober 2014. De zaal zal tussen de 300 en 400 m2 pure boulderpret ter beschikking stellen en krijgt de toepasselijke naam Balance.


Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

Alpinisme Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

He did it. Acht dagen na het beklimmen van de Gasherbrum II, heeft Stef Maginelle nu ook de top van de Gasherbrum I bereikt. Hij heeft deze op tien na hoogste berg ter wereld (8068 meter) bedwongen zonder extra zuurstof.


Belgen laten goede indruk na in Oostenrijk

Rotsklimmen Belgen laten goede indruk na in Oostenrijk

Als de zon op zijn heetst is, schuilt de klimmer maar al te vaak in de hoogte of aan de schaduwzijde van een berg. Oostenrijk is daarvoor de perfecte lokatie. Stéphane Hanssens en Sébastien Berthe komen terug van Zillertal met heel wat vinkjes in de topo.


Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

Competitie Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

De eerste van acht manches van de Wereldbeker werd afgelopen weekend beslecht in Briançon. Anak Verhoeven, Mathilde Brumagne en Loic Timmermans konden allen hun prestatie van de voorgaande week bevestigen.


Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Alpinisme Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Zondag ochtend hebben Stef Maginelle en Guido Riemenschneider de Belgische driekleur doen wapperen op de top van de Gasherbrum II. De Himalayaberg is met zijn 8035 meter de op twaalf na hoogste berg ter wereld.


Divine Providence

Alpinisme Divine Providence

Dinsdagochtend bereikten Tim de Dobbeleer en Siebe Vanhee de top van de Mont Blanc voor de eerste keer in hun leven en dit vrij en à vue via Divine Providence, ABO, 7c.


Fontainebleau in volle zon

Rotsklimmen Fontainebleau in volle zon

De koude is eigen aan Fontainebleau. Klimmen in de zon blijft echter een zaligheid die ook tot mooie prestaties kan leiden. Dit weekend trokken twee Belgische kampioenen boulderen naar het bos. Ze maakten een video van twee 8A’s die ze topten.


Belgische balans na het Europees Kampioenschap in Chamonix

Competitie Belgische balans na het Europees Kampioenschap in Chamonix

Tien jaar na Muriel Sarkany is het Elodie Orbaen die vol emotie op de bovenste trede van een podium in Chamonix ging staan. Vorige vrijdag won ze het EK Paraclimbing. Ook Mathilde Brumagne liet van zich horen. Ze eindigde zesde bij de vrouwen.


Thomas Salakenos bouldert 8A in Magic Wood

Rotsklimmen Thomas Salakenos bouldert 8A in Magic Wood

Thomas Salakenos klimt nog maar 4 jaar en nu al is hij een bekende naam in het klimmilieu. Hij behaalde podiumplaatsen op jeugdwedstrijden en zet nu ook prestaties neer op de rotsen. Eind juni topte hij in Magic Wood Free for All, zijn eerste 8A boulder.


Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

Competitie Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

De verre reis naar Sofia heeft de opkomst voor de tweede manche van de Europese Beker Boulder voor de Jeugd niet bepaald talrijk gemaakt. In Grindelwald begin juni waren ze nog met 236. Drie van de vijf deelnemende Belgen raakten in de finale.