Rotsklimmen
>
Artikels 

Annot

Nieuw bouldermekka?

27 augustus 2002, 

Dragonball, 7b

Zuid-Frankrijk, een sportklimgebied bij uitstek, heeft nu ook zijn Bleau.

Dat las ik in de de april/mei editie van het klimtijdschrift Grimper. Aangezien ik mijn vakantie in die streek zou doorbrengen, dacht ik er eens een kijkje te gaan nemen.

Via Lyon, Grenoble, Gap, Sisteron en Digne-les-Bains bereik je Annot, 1200 kilometer ver, waarvan de laatste 200 kilometer een echte beproeving voor de concentratie waren.
Naar mijn idee een beetje te ver om er enkel te gaan boulderen, daar er in de streek ook nog wel wat anders te vinden is.
Het sportklimmassief van Annot vond ik zeer de moeite, met routes vooral in de 6de en 7de graad. Als je ziet dat er zelfs 8c+/9a routes te vinden zijn, is het vooral voor de betere klimmer een paradijs.
Slechts één minpuntje: in een groot aantal van de oudere routes zitten nogal wat gekapte grepen. 
Ook dichtbij is de Verdon, daar moet ik natuurlijk geen uitleg meer over geven...

Het boulderen dan! Momenteel zijn er een 300-tal routes geopend, zonder eliminantes, je moet je dan ook bijna nooit afvragen welke greep je mag gebruiken en welke niet, wat een luxe tegenover Fontainebleau.
Verder is het een festijn voor de moderne boulderaar: weinig reglettes, veel mono?s, bi?s en tri?s, aflopers à volonté!

een 6c in de sector Dragonball

De uitklimmen doen je vaak aan Fontainebleau denken, nogal hoog in veel gevallen, maar met een goeie afsprong. Een crashpad en een spotter zijn zeker geen luxe om alle problemen uit te proberen.

gemakkelijk bereikbare bouldersEen groot voordeel is ook de bereikbaarheid: je kan de auto zo ongeveer naast de boulders parkeren, dus geen ellenlang gesleur met crashpads en rugzakken, het is vaak echt uitstappen en starten.

Ik ben vooral naar de eerste twee secteurs geweest, ongeveer 5 min. rijden van de camping in Annot, met doorgaans geen al te hoge boulders. Er zijn er ook nog enorm veel blokken te kuisen en te openen. In die mate dat men beweert dat het de vergelijking met Bleau zal kunnen aangaan na de volledige opkuis. Ik heb natuurlijk niet alles gezien, maar dat is toch iets waar ik mijn twijfels over heb.

Enig echte nadeel is misschien de kwaliteit van het gesteente, vaak is het toch wat aan de zanderige kant (het onderste gedeelte), bovenaan is het uitstekend (nog sletiger dan Fontainebleau). Voor meer informatie ga je best een kijkje nemen op de website van die mannen,elke week komen er wel een paar routes bij.

In de volgende editie van het Nederlandstalige klimtijdschrift Limits zal er ook wel een verslag staan, want mijn buur op de camping was Bart van Raay, redactielid van Limits.
Na een boulderdagje met hem en nog een paar mensen, wist hij te vertellen dat er een verslag met foto?s in de volgende Limits zal te vinden zijn.

Voor online informatie & topo kan je terecht op deze website: http://www.galactron.org/annot.

Bart Van Raaij in Mongui, 7b


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm