Rotsklimmen
>
Artikels 

Tabir Sarrail

Boulderen in België

15 juli 2003, 

Le signe de l' écureuil 6A 't Is niet zo simpel voor de hardcore boulderfans in België, toch maar weer altijd een paar honderd kilometer rijden om wat deftig te kunnen boulderen.
Je kan ook zeggen maar een paar honderd kilometer en je zit in het mecca van het boulderen, het is natuurlijk zoals je het bekijkt.
Gelukkig zijn er hier in België ook enkelen die niet aflaten om elk stukje rots die er bovensteekt aan een strenge controle te onderwerpen in de hoop dat er iets mooi onderzit.
De echte liefhebbers onder jullie weten natuurlijk dat ik het hier heb over Jean-Marie Castiaux en zijn bende, op zo een  gepassioneerde manier met boulderen bezig dat hij er zelfs een hele website aan wijdde.

Ik moet wel toegeven dat ik niet zo een fan ben van de (tot nu toe) typisch Belgische boulders, vaak harde traversées die op zichzelf al een apparte techniek vereisen, niet dat die techniek er niet is, maar in Fontainebleau zal ik ook niet zo snel in de traversées te vinden zijn.
Tot nu toe had ik er dus  bij gezet, want wie af en toe eens een kijkje gaat nemen op de site van JM zal al gezien hebben dat er in de buurt van Mozet een mooi boulderwandje geopend is.

Dead Point, 6C

Afgelopen zondag, het was toch te warm of wat deftig te klimmen, ben ik dus een kijkje gaan nemen. Mijn vriendin had zich akkoord verklaard om mij te vergezellen en een paar foto?s te nemen (ik mag niet vergeten haar daarvoor nog eens te bedanken?)
Zeer gemakkelijk te bereiken en nog gemakkelijker te vinden (50 min. van Aalst, 5 min. van de rotsen in Mozet), ligt dit prachtig wandje.

6B+ sans nom

Voor het ogenblik zijn er 12 boulders geopend, een project staat nog open, en er is nog plaats voor een vijf-a-tiental boulders te openen, (plus misschien nog enkele traversées en variantes). Het is er zeker niet geschikt voor beginnende boulderaars, de niveaus gaan van 5 tot 7B, op zijn Belgisch, dus vrij scherp gequoteerd (naar mijn gevoel wel correct).

6C+ sans nom

Qua stijl vind je er een beetje van alles, maar een goeie combinatie van kracht en techniek is meegenomen, en je moet wel een beetje pijnbestendig zijn, want elke greep die je er vastneemt is messcherp, het bepaalt zelfs in die mate een beetje de hardheid van de boulder.

Mercurey (départ assis) 6B Voor de betere klimmer, op een te warme dag, zeker dus een bezoekje waard, denk er wel aan om te doseren, anders zijn je vingers op een paar uur kapotgeklommen.
Voor alle info over Tabir Sarrail (topo en goeie wegbeschrijving) surf je naar grimpe.be. Eer wie ere toekomt

 

 

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,