Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
16 jaar en al 7C boulder : Chloé Caulier klimt Il Sogno di Tarzan zitstart

16 jaar en al 7C boulder : Chloé Caulier klimt Il Sogno di Tarzan zitstart

Na een lange reeks wedstrijden is het voor Chloé Caulier tijd voor wat rust... Of toch niet. Onlangs nam ze nog deel aan het Wereldkampioenschap voor de Jeugd in Canada, waarna ze een week naar Italië trok voor vakantie. Daar was het een mooie combinatie tussen farniente aan het Comomeer en boulderen in Val Masino. Ze wist er meerdere zevendegraadsboulders te toppen, waaronder haar eerste 7C: de zitstart van Il Sogno di Tarzan.
“Il Sogno di Tarzan (de droom van Tarzan) is één van de bekendste boulders van Val Masino, het dorp dat vooral gekend is door het festival Melloblocco. De zitstartvariante is in de jaren negentig geopend door Simone Pedeferri. Het project telt zo’n vijftien bewegingen in lichte overhang (foto) met meerdere blocages op regletten, een stijl die goed bij me past. De crux bestaat uit een dynamische pas op een heel aflopende greep. Om erdoor te raken heb ik het heel “vrouwelijk” aangepakt en mijn hiel heel hoog gehookt. Op die lenige manier slaagde ik erin de pas statisch te doen.”
Voor een zestienjarige is het resultaat zoals de boulder: enorm! Een topprestatie die nadien uitgebreid gevierd werd.




Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm