Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
1e 8c voor Mathilde Brumagne in Baltzola

1e 8c voor Mathilde Brumagne in Baltzola

Oñati-Baltzola. Slechts één uur scheidt deze twee massieven van hoog niveau in de Spaans Baskenland van elkaar. Enkel harde routes en dus niet al te veel opwarmroutes voor de klimmers.

Eén jaar na Oñati, is het in Baltzola waar Mathilde Brumagne en Raphaël Fernandez zich zijn gaan uitleven en het lijkt er op dat het hen er ten zeerste bevalt. Ze topten er beiden White Zombie, 8c, een route die bekend is geworden als de eerste 8c à vue ter wereld door de Japanner Yuji Hirayama.
Het is Mathilde's eerste 8c en de tweede voor Raphaël na Magic Eye in september 2009. Raphaël topte ondertussen op deze trip ook al drie 8b+'en. Verder geen speciale nieuwtjes van hun kant maar er zijn dan ook weinig opwarmroutes in Baltzola...

De blog van Raphaël Fernandez
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


17/08/2010
bravo! félicitations! heu....
mais où s'arreteront ils?
le niveau monte en tt cas!!!

18/08/2010
Bravo Mathilde


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm