Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
300 routes in de achtstegraad voor Raphaël Kergen

300 routes in de achtstegraad voor Raphaël Kergen

Raphaël Kergen en Anne-Lynn Vantomme verhuisden recent naar het Zuiden van Frankrijk om er een prachtige gîte voor toeristen en klimmers op doortocht in de streek van de Mont Ventoux uit te baten. Na weer een winter vol werken en karweitjes luidde de lente de terugkeer naar de rotsen in. Het doel, terug in vorm geraken voor ze naar Kalymnos trokken.
Net voor hun vertrek slaagde Raphaël er in La hyène 8b+ op de zuidwand in St Léger te toppen. Hierna trokken ze voor twee weken naar het Griekse eiland dat tegenwoordig het klimparadijs voor heel klimmend België lijkt te zijn. Raphaël vertelt: Anne-Lynn topt niet minder dan vier 8a's (Ourania, Daniboy, Helios & Punto Caramelo), en ik top 17 routes om en bij de 8a/8a+ waarvan "Debout les morts", mijn eerste 8a à vue.
Deze mooie oogst maakt dat Raphaël de kaap van de 300 routes in de achtstegraad rondt!
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


28/05/2012
rondt


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm