Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
8A traversée door Michel Walraet

8A traversée door Michel Walraet

We kennen ondertussen zijn doorzettingsvermogen, en hij heeft het nogmaals bewezen door in Fontainebleau de traversée Gros Knée-Bars en aller-retour (8A) te klimmen. Ondanks de hoge temperaturen van de laatste tijd besloot Michel Walraet er stevig wat tijd in te investeren, wat hem maandagavond dit succes opleverde.

Michel vertelt: 'Door de warmte was het moeilijk om het goede moment te vinden om erin te werken en om pogingen te doen, dat was enkel mogelijk 's ochtends vroeg, en 's avonds laat.' Daarbovenop volgde Michel een strikt dieet om zoveel mogelijk gewicht te verliezen en zo weinig mogelijk energie te verspelen tijdens de pogingen. Resultaat: 5 kilo eraf, en een knap resultaat maandagavond laat na drie dagen vol pogingen.

'Les Gros Knée-Bars' werd geopend door Jo Montchaussé, één van de markantste figuren van het bos, en bestaat uit een traversée van 15 meter, die Michel heen en weer klom voor een totaal van meer dan 70 bewegingen.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


10/07/2011
Félicitations Michel ton acharnement a porté ses fruits Bonne continuation dans tous tes projets !


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm