Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
8c voor Loïc Timmermans in Cuenca

8c voor Loïc Timmermans in Cuenca

21 april 2010

Net zoals Anak Verhoeven, heeft Loïc Timmermans, 15 jaar, zo goed als elke competitie afgelopen winter op zijn naam mogen schrijven. In volle actie op de Spaanse rots van Cuenca afgelopen week, klom hij zijn eerste 8c met Nuria. Hij lukte er ook in om met Chuli Cocinero 8a+ à vue te klimmen. Het is duidelijk dat Loïc niet stopt met het breken van Belgische records. Hij is de eerste Belg die deze prestatie op zulke jonge leeftijd weet neer te zetten.

Loïc vertelt: Na een deugddoende rustdag had ik de route goed van buiten geleerd samen met Chris. (Red: Christophe Depotter is Loïc?s trainer) De dag zelf warmde ik eerst op in een 7a+, en toen ik goed warm was, deed ik een poging, maar viel ik bij de crux. Bij de volgende poging kon ik voorbij de crux klimmen, maar ik kwam bijna uitgeput aan bij de rustpas voor de laatste bewegingen. Ik lanceerde me in de laatste pas, maar kon de greep niet vasthouden. Ik ben dan terug tot de rustpas afgeklommen en na 5m rust klom ik weer naar de laatste pas, lanceerde ik me, en had ik de laatste greep stevig vast. Ik moest toen nog enkel de relais inklikken.
MIJN EERSTE 8c! Een schitterende cadeau voor mijn 15de verjaardag!

Lees Loïc?s indrukken op de site Climb2climb
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


21/04/2010
Une seule chose à dire wawww!

21/04/2010
Fantastisch geklommen, Loïc! Proficiat!!!!!

Familie Verhoeven


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,