Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
8c voor Sébastien Berthe en Jérôme De Boeck in Siurana

8c voor Sébastien Berthe en Jérôme De Boeck in Siurana

Voor Sébastien Berthe en Jérôme De Boeck loopt alles op wieltjes momenteel. Ze zijn in actie op de Spaanse rotsen van Siurana. Ze klommen 2x30, 8c op El Pati. Deze route schreef Didier Mottart op zijn palmares in de lente van  2010.

Dos por Treinta, zoals de route in het Spaans heet, is een stevig overhangende route, rechts van de beroemde La Rambla (9a+). Zoals iedere route in dit gebied is hij bijzonder lang. Dit blijkt ook uit een zeer accurate beschrijving die de Brit Robbie Phillips begin maart op zijn blog zette.

Voor de twee Belgen en hun reisgenoten is 2x30 niet het enige succes van hun verblijf in Siurana. Ze boekten al meerdere successen in 8b en 8b+. Zaterdag keren ze terug naar huis en zullen we meer nieuws hebben van hen en hun reisgenoten.

De site van Jérôme De Boeck
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm