Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
8ste graad voor de Belgische boulderaars op verplaatsing

8ste graad voor de Belgische boulderaars op verplaatsing

De regenachtige winter zorgt ervoor dat heel wat Belgische boulderaars naar het buitenland trekken voor enkele maanden. Nadat ze een korte rondleiding in het gebied hadden gekregen door Jan de Smit, topten Nicolas Mathieu en Siebe Vanhee The Flame, 8A boulder in Hueco, een boulder die Jan zelf makkelijk wist te toppen. Als de quotatie bevestigd wordt, is het Siebe?s eerste 8A boulder.
Aan deze kant van de Atlantische Oceaan klom Michel Walraet zijn vierde 8ste graad boulder in Can Boquet net buiten Barcelona. De route heet El Poder de SpiderJoan en heeft de grootste inspanning van Michel tot nu toe gevraagd: zes dagen alleen maar werken op de crux. Wie doorzet, wordt beloond!

Volg de avonturen van Siebe in the US of A op zijn blog
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm