Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Achtstegraadsalvo voor Jérôme De Boeck en Mathieu Pauwels in Gorges du Loup

Achtstegraadsalvo voor Jérôme De Boeck en Mathieu Pauwels in Gorges du Loup

10 augustus 2013

Voor Jérôme De Boeck is de zomer niet compleet zonder een bezoekje aan de Gorges du Loup vlakbij Nice. Deze zomer was echter bijzonder. De hevige regenval tijdens de lente heeft namelijk gezorgd voor heel wat hinder. Zo hebben de ondergrondse waterbekkens zich volledig gevuld met regenwater en dat was meer dan zichtbaar aan de oppervlakte van de sector Déversé. Daarom zijn Jérôme en Mathieu Pauwels selectief te werk moeten gaan bij de keuze van hun projecten. Na een mindere periode tussen september 2012 en april heeft Mathieu nu terug de hoogste niveaus te pakken. Hij klom Priviet, een beruchte 7a+ die helemaal niet in zijn stijl ligt, New Power Generation, een 8b, en Oudaï, een 8b+.
Voor Jérôme was het palmares op sector Déversé al redelijk uitgebreid. Hij keerde terug om de routes Abysse en KinématiX te proberen. Spijtig genoeg lagen de twee 9a’s kletsnat en waren ze dus niet beklimbaar. Jérôme: “Ik heb me op de route Asaï gesmeten, een 8c van tien meter die ik de laatste jaren nog niet heb kunnen doen. Het lukte vrij snel, waarna ik een nieuwe verlenging aan de route probeerde. Daarvoor klom ik na de relais verder in Les Maux de la Fin, wat toch een 8b+ extra is. Na enkele lange dagen van pogingen in deze route van 90 bewegingen heb ik het kunnen aaneenschakelen.” Jérôme schat de route zwaarder dan de andere 8c+’en die hij al geklimmen heeft in de Gorges du Loup. Hij doopte het tot Asaï XXL, wat volgens hem niveau 8c+/9a zou kunnen zijn. Wie zal de route herhalen?

Indrukken op de website van Jérôme De Boeck
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,