Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Albarracin, toplocatie, te benaderen met respect

Albarracin, toplocatie, te benaderen met respect

Het Spaanse massief Albarracin is een heus boulderparadijs. Binnen Europa, is het een van de pareltjes die de vergelijking met Fontainebleau in Frankrijk of Magic Wood in Zwitserland kan doorstaan. Begin februari trok een aantal Belgen, waaronder Mathilde Brumagne, Raphaël Fernandez en Olivier Mignon naar de Spaanse boulders.

Hoewel het weer niet altijd meezat, lukte Mathilde er toch in haar eerste 7C boulder te klimmen met Ineshakra. Raphaël kon zijn eerste 8A op zijn conto schrijven met El orejas de las regletas en Astronav. Olivier hoort ook in het lijstje met straffe prestaties thuis met zijn Astronave (8A) en Frambuesa (8A) een route die vorig jaar in oktober al getopt werd door Jan De Smit en Michel Walraet. Op zijn blog, roept Olivier op je gezond verstand te gebruiken aan de rotsen en de plaatselijke regels te respecteren. En dat mag niet verbazen, als je weet dat de ?druk? op de drie topbouldermassieven steeds toeneemt.

De blog van Olivier Mignon
De blog van Raphaël Fernandez
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm