Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Antoine Kauffmann verzamelt achtestegraadsroutes in Rodellar

Antoine Kauffmann verzamelt achtestegraadsroutes in Rodellar

Mathilde Brumagne is niet de enige Belgische die de voorbije maand routes heeft geoogst in Rodellar. Ook Raphaël Fernandez en Antoine Kauffmann zijn de spaanse rotsen afgeschuimd. Resultaat: Ixeia 8b+.
Antoine verteld ons dat het Raphaël was die hem de motivatie gaf om deze route te toppen:
Bij de eerste poging dacht ik dat het een te zware route was om in te werken gedurende de korte tijd dat ik nog in Rodellar zou verblijven. Ik heb dus eerst gewerkt in Philippe Cuisinière (8b/+). Toen ik die had afgewerkt besloot ik alles op alles te zetten in Ixeia. Tot mijn grote verrassing vond ik een voetsteun die de tweede passage veel makkelijker maakte en dat gaf me vertrouwen. De dag nadien plandde Antoine om op te warmen en te stoppen aan die passage. Ik voelde me goed, en ging toch door. Antoine klom nog een tiental andere routes in de achtste graad gedurende zijn verblijf. Een geslaagde trip dus.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm