Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Belgen laten goede indruk na in Oostenrijk

Belgen laten goede indruk na in Oostenrijk

Als de zon op zijn heetst is, schuilt de klimmer maar al te vaak in de hoogte of aan de schaduwzijde van een berg. Oostenrijk is daarvoor de perfecte lokatie. Stéphane Hanssens en Sébastien Berthe gingen alvast naar Zillertal en komen terug met heel wat vinkjes in de topo. Ze hebben zich volledig uitgeleefd op de hardere sportklimroutes van Zillertal. Beiden wisten ze Elements of Addiction te toppen, 8b+. Merlin Didier, die nog aan het recupereren was van zijn verlengde reis naar Patagonië, heeft er naar eigen zeggen ook een heleboel achtstegraadsroutes geknald, waaronder een 8a+. Dat ondanks - of eerder dankzij - zijn legendarische kalmte. Guillaume Lion kon dan weer een beroep doen op zijn techniek en zo een 8a toppen.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


26/07/2013
ouais!


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm