Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Belgische 8c's in Spanje

Belgische 8c's in Spanje

7 april 2013

Zoals gebruikelijk blijft Spanje tijdens de paasvakantie een perfecte bestemming voor de Belgen, zeker voor zij die op zoek gaan naar de hogere moeilijkheidsgraden. Onder de meest populaire massieven vinden we Oliana, waar Anak Verhoeven verleden woensdag haar eerste 8c wist te toppen, maar ook Santa Linya en Margalef.
In het eerst genoemde is het Muriel Sarkany die haar goede vorm weet te bevestigen met haar 2de 8c van het jaar nl. Fabelita. Aan Kairn.com vertelt ze: "Het heeft me 5 dagen gekost waarbij ik telkens 1 of 2 pogingen per dag kon doen, op de laatste dag tijdens mijn 3de poging is het gelukt doordat ik mijn methodes met gemillimetreerde precisie wist uit te voeren." Het vervolg hangt verder van de condities af.
In Margalaf zijn het Loïc Timmermans en Jérôme De Boeck die elk op hun beurt pogingen kunnen trekken in hun eigen project. Het eerste succes is voor Loïc die in zijn 2de poging Aitzol weet te klimmen die met 8b+/c gekwoteerd staat. Voor Jérôme is het L'Espiadimonis geworden, ook in zijn 2de poging, hoewel hij in 2008 reeds 5 pogingen deed in deze route maar ze nu wel wist af te werken.

De site van Jérôme De Boeck
De site van Loïc Timmermans
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,