Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Belgische delegatie op Melloblocco

Belgische delegatie op Melloblocco

Het jaarlijkse treffen voor boulderliefhebbers in Melloblocco overtreft ook dit jaar weer de verwachtingen. Tijdens de vier klimdagen wisten niet minder dan 1500 klimmers uit 35 landen de weg naar het Italiaanse bouldermekka te vinden.

Voor de gelegenheid werden 100 nieuwe boulders geopend, waarvan er 8 dienst deden als wedstrijdroutes. Chloé Graftiaux lukte erin om al de boulders af te werken en behaalde zo een eerste plaats, maar die moest ze wel delen met 5 andere klimsters: Yulia Abramchuk (RUS), Olga Bibik (RUS), Anna Galliamova (RUS), Silvie Rajfova (CZE), Aleksandra Balakireva (RUS).
Bij de mannen kon enkel Adam Ondra (CZE) al de boulders af werken.

Er waren uiteraard ook veel klimmers naar Italië afgezakt louter voor het plezier. Eén van hen was Magali Hayen die er toch in slaagde haar eerste 7C+, Project Vigne, te boulderen. Thierry Hardy en Jan Gorrebeeck waren ook van de partij.

De officiële website van Melloblocco
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm