Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Carrière Jaminon in Pepinster opnieuw open ... onder voorwaarden

Carrière Jaminon in Pepinster opnieuw open ... onder voorwaarden

Klimmen op de Carrière Jaminon in Pepinster werd onlangs weer toegestaan door de gemeente op de strenge voorwaarde dat er niet geklommen wordt op de zones die onstabiel verklaard werden door een studie van de Universiteit Luik (het laboratorium voor geotechnologie) en de groep Mécanique des Roches du Centre d’Etudes Techniques de l’Equipement uit Lyon. Het gaat meer bepaald om al routes op de Porche en op de pilier van de Apollo. Dit is een richtlijn van de Club Alpin Belge waarvan we hopen dat iedereen die respecteren kan, ookal gaat een groot deel mythische routes niet meer beklommen worden. Volgens de CAB is er evenwel nog 'hoop', wanneer de blokken waaruit de wand bestaat niet zouden bewegen. Dit zou men twee jaar lang observeren vooraleer daar uitsluitsel over zou kunnen bestaan.

De site van de Club Alpin Belge

 
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


6/06/2011
Even een dike smile tot ver achter mijn oren!!! Maar helaas... Nog wat wachten


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm