Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Chinajam, de nieuwe expeditie van het CAB-RCT, gaat vandaag van start

Chinajam, de nieuwe expeditie van het CAB-RCT, gaat vandaag van start

22 augustus 2013

Toen we enkele maanden geleden aan de leden van het CAB Rock Climbing Team vroegen wat hun volgende expeditie ging zijn, antwoordden ze met: iets enorm. Wat dat precies inhield is vandaag uitgekomen: vanmiddag hebben Nicolas Favresse, Sean Villanueva en Stéphane Hanssens hun valiezen gepakt en zijn richting China getrokken om er de bergketen van Tien Shan, aan de grens met Kirgizië, te ontdekken. Hun doel: de Western Kokshall en een nieuwe expeditie die ze tot ‘Chinajam’ gedoopt hebben. Nicolas: "Ons oog viel op de Tien Shan omdat het een vrij onbekende bergstreek is. Slechts één Amerikaan, Mike Libecki, is er tot nu toe geweest. Viermaal. Momenteel vertoeft hij elders. (...) De big walls steken tot meer dan 1000 meter uit en dat op een hoogte tot 5 à 6000 meter. We zijn wel niet zeker of we alles kunnen vrijklimmen, gezien het seizoen. We verwachten nog een hele hoop sneeuw en ijs als we op grote hoogte komen."
Onze Belgen zullen het gezelschap krijgen van de Franse videofanaat Evrard Wendenbaum. Tenminste, als hij de problemen met zijn visa snel opgelost krijgt. Hij beschikt weliswaar over materiaal dat een kwaliteit biedt die nog uitzonderlijker is dan normaal. We wensen hen veel succes en veel... jamming.

De Facebookpagina van het xpedition team
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


26/08/2013
NIcolas introduces the expedition:

http://www.nicolasfavresse.com/chinajam/

Hube


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,