Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Climb Cool amuseert zich in Frankenjura

Climb Cool amuseert zich in Frankenjura

18 augustus 2013

Het is al enkele jaren geleden dat team Climb Cool zich nog naar Duitsland begeven heeft om de rotsgaten van de Frankenjura uit te testen. De omgeving biedt het ideale speelterrein om de training van de jongeren tijdens het jaar in de praktijk om te zetten.

In 2013 bestond Climb Cool uit vijftien gemotiveerde jongeren en zeven trainers van overal. Meer en meer zijn er leden bijgekomen van andere clubs. Op die manier heeft iedereen wat van iedereen kunnen leren. Zo bleek de Frankenjura een heuse klimstage met daarbij extra fun door activiteiten zoals zwembad-glijbaan-duiken.

Op het einde van de reis was het palmares van de club zoals het nog nooit geweest is. We benadrukken de dubbelprestatie van Simon Lorenzi die op één dag zowel Subway (8b) als Nightmare (8b) klom. Léon Dal Maso wist die routes ook te toppen maar had er meer dagen en pogingen voor nodig dan Simon. Opmerkelijk is vooral hun leeftijd. Ze zijn beiden slechts 16 jaar oud.
Ook andere klimmers hebben het goed gedaan. Zo heeft Harold Peters op zijn eerste dag zijn eerste 8a (Out of Berlin) gedaan en heeft hij zijn vakantie beëindigd met Slimline, 8a+. Met zijn 13 jaar schrijft hij hiermee Belgische geschiedenis. Hij is de jongste Belg ooit die 8a+ getopt heeft.
Naast de puike prestaties hebben de jongeren nog zoveel andere dingen laten zien. Ze zijn het bewijs van een sterke wilskracht en motivatie.

De website van team Climb Cool

Foto: Léon dal Maso in Subway
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,