Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Contrôle Technique 7C+ voor Yannick Marchand

Contrôle Technique 7C+ voor Yannick Marchand

14 december 2012

Na enkele weekends van bloed, zweet en net geen tranen stond vorig weekend Yannick Marchand eindelijk bovenaan Contrôle Technique, 7C+ in de secteur Cuvier van Fontainebleau!
Eén weekend eerder, toen het BK in klimzaal Bleau in volle geweld bezig was scheelde het al geen haar en verliet hij het bos nog met een hoop motivatie en tevens ook frustratie. Bij elke poging kwam hij telkens een centimeter dichter bij het einde maar steeds net niet.
Yannick verduidelijkt: "Met mijn 1m77 ligt elke greep in deze boulder juist uit mijn comfort-zone en wordt echt elk spiertje tot het uiterste gedreven. Vorig weekend kon ik dan eindelijk juichen. Een poging die zo perfect aanvoelde dat die boulder die ik altijd tot 8A bombardeerde, ineens als een wandeling aanvoelde. De boulder die al 8 jaar tot mijn verbeelding sprak staat op de geklommen-lijst! Up to the next one ..."
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,