Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Eerste Belgische 8B bloc voor Mike Lecomte

Eerste Belgische 8B bloc voor Mike Lecomte

18 april 2010

Sinds Patagonia begin 2007, heeft Mike Lecomte niet stilgezeten. Hij klom zijn 8c op rots met Vercorin in 2008 en afgelopen maandag klom hij zijn eerste 8B bloc met Touch by the devil in Vernayaz in Valais, Zwitserland.
Mike woont ondertussen al twee jaar op de Azoren, maar heeft deze winter twee maanden gebruik gemaakt van de Zwitserse winter om in zijn project te weken. De boulder werd geopend door Reto Hartmann en werd herhaald door Dave Graham in 2008.

Mike geeft een woordje uitleg: Ik had nooit durven hopen dat ik op een dag ooit 8B zou boulderen, maar ik ben natuurlijk blij verrast dat het toch gebeurd is. Ik had in Patagonia wel al bijna een 8A blok kunnen klimmen, maar net niet! Deze 8B is mijn eerste 8ste graad boulder, maar het is natuurlijk ook omdat ik voelde dat de boulder me lag dat ik er zo hard in ben gegaan. Ik hoopte wel de magische lijn van de 8ste graad te kunnen oversteken, maar 8B, dat is toch wel super. Ik heb er wel heel hard voor moeten trainen, en steeds als het weer het toeliet, ging ik in de route.

Bekijk hier de video met een interview met Reto Hartmann die er bij was toen Mike de route deed voor de camera.

Voor zover wij weten, is Mike de eerste Belg die dit niveau in het boulderen haalt. Een bijzonder sterke prestatie. Momenteel is Mike niet alleen bezig met het promoten en uitwerken van buitensportactiviteiten in de Azoren, hij is ook bezig met een project in de 9de graad in een local crag.

De blog van Mike Lecomte
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


18/04/2010
Divin!

18/04/2010
super, bien joué Mike !

19/04/2010
Extrêm(ement) grave

19/04/2010
top-job!


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,