Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Eerste Belgische 8B in Bleau door Olivier Mignon

Eerste Belgische 8B in Bleau door Olivier Mignon

Olivier Mignon stond al in de geschiedenisboeken met de beste belgische boulderprestatie (8B+, New Base Line in Magic Wood). Vandaag schrijft hij opnieuw geschiedenis. Hij klom als eerste Belg een 8B in Fontainebleau. Olivier topte Sideways Daze op Cuvier Rempart. Deze route werd in 2001 geopend door de Amerikaan Dave Graham. Het is een zeer typische route voor Fontainebleau: twee bewegingen op micro-regletten... Olivier was verrast van zijn prestatie. Hij topte de route bij de eerste poging nadat hij de voorafgaande drie weken slechts één keer klom. Goede techniek wordt beloond.

De blog van Olivier Mignon

  • Sideways DazeJe moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm