Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Eerste bezoek van Chloé Graftiaux aan Yosemite

Eerste bezoek van Chloé Graftiaux aan Yosemite

24 september 2009

Chloé Graftiaux heeft er net een verblijf van twee weken in Yosemite opzitten. In het legendarische klimgebied probeerde ze twee al even legendarische routes - The Nose en Freerider - vrij te klimmen. Het lukte haar twee keer net niet, maar vooral tijdsgebrek dan, om behouden door de crux te komen.
Alle lengtes van The Nose werden vrijgeklommen op drie bijzonder moeilijke lengtes na. Hetzelfde geldt voor Freerider waar er ook slechts twee lengtes niet vrij konden geklommen worden. Wanneer men in rekening brengt dat de routes beiden bijzonder moeilijk zijn en de moeilijkheidsgraad steeds rond de 8ste graad zweeft, is het zeker geen slecht prestatie.

De twee beklimmingen werden gedaan samen met de Zwitser Cédric Lachat die van de gelegenheid gebruikt maakte om de 1200 meter van Freerider à vue te klimmen.

Gedetaileerd verslag en fotos op de site van Chloé Graftiaux
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,