Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Geslaagde rotsstage in de Franken voor Climb Cool

Geslaagde rotsstage in de Franken voor Climb Cool

Het is een beetje een pelgrimstocht aan het worden. Elk jaar trekt team Climb Cool een tiental dagen naar de Frankenjura. Onder begeleiding van hun coaches en deze keer een verrassingscoach Sean Villanueva keren de deelnemers in zeker zin terug naar de basis van het sportklimmen. Greep na greep, route na route treden ze in de sporen van Wolfgang Güllich.
Aan het eind van de trip zijn het niet de prestaties die tellen. Toch vallen er enkele op te merken waaronder de meest opvallende op naam van Nicolas Vancayzeele. Hij slaagt er in zijn eerste 8b te toppen op de dag van zijn 16e verjaardag: Monster Magnet, in de sector Obere schleurbergwand.
Na zijn zeer geslaagde juli-maand in Rodellar wisselde ook Antoine Kauffmann van stijl zonder zijn die hard mentaliteit over boord te gooien. En dat loont: enkele 8a's en twee 8b's, Monster Magnet en Subway.
Volgend Didier Mottart, de coach zelf, zal er ook volgend jaar een Franken op het programma staan. En ze zullen beter proberen te doen... hoewel dat niet makkelijk zal zijn.

De site van Climb Cool

Foto: Thomas Arnould
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm