Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Harold Peeters rondt de kaap van 8A boulder de dag van zijn 14 jaar

Harold Peeters rondt de kaap van 8A boulder de dag van zijn 14 jaar

Het zat er al even aan te komen. Harold Peeters toont opnieuw zijn talent. Afgelopen 16 april kon hij twee zaken vieren: zijn 14e verjaardag en zijn eerste 8A boulder, Doctor Jump in Chironico, Zwitserland. Een combinatie die van Harold de jongste Belg maakt die dit niveau kon toppen. Doctor Jump heeft de eigenheid heel rechttoe rechtaan te zijn. De drie bewegingen op regletten en jeté laten een snelle memorisatie toe. Zo kon Harold in 10 à 15 pogingen verspreid over een uur de boulder afwerken. Daarnaast bevestigt hij zijn goede vorm met de 7C Powerstrips en nog andere 7's.
Partner in crime, Thomas Salakenos topt op zijn beurt zijn derde 8A, Kit dynamite.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm