Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Het klimmen van weleer: de vijf combinaties van Freyr in 14 uur en 16 minuten

Het klimmen van weleer: de vijf combinaties van Freyr in 14 uur en 16 minuten

3 september 2013

Een harde route afwerken geeft een speciale voldoening. De vijf combinaties van Freyr afwerken in 14u en 16min gaat dan weer nog een stap verder. Zo’n twee weken geleden hebben Merlin Didier en Sébastien Berthe dit nieuwe snelheidsrecord neergezet op onze welgekende rotsen naast de Maas. Om de vijf combinaties te voltooien, hebben ze opeenvolgend deze routes geklommen: Trans-Freyrienne, Ex Fan de Sexto, Pire Louis, 342h Grandes Jorasses en Vahinéss. Samen goed voor 1200 hoogtemeters verdeeld in 56 lengtes. Merlin: “Van wat we weten, zijn de laatsten die de combinatie probeerden Séan en Nico in 2003. Ze klommen het in 14u26min20sec. Als we het goed hebben, hebben we dat record nu met tien minuten gebroken.”

Wat vooral speciaal is, is dat hun ontdekkingsreis op de fiets begonnen is. De partners zijn in Louvain-La-Neuve gestart en er na het klimmen ook terug heen gefietst. Voor velen lijkt dit niet zo’n goed idee vlak voor en na een recordpoging, aangezien er nog een extra zeven uur inspanning bij komt kijken. In het totaal hebben Merlin en Sébastien dus 21 uur lang gesport.

Geïnteresseerden kunnen het verhaal ook op de blog van Merlin lezen. Kijk zeker goed naar de raad die hij geeft: “Wie de combinatie wil proberen, moet niet in het weekend gaan. Er vallen te veel stenen naar beneden en zo komen andere klimmers in gevaar.”

De blog van Merlin Didier
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,