Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Hibernatus gauche 8A boulder voor Igor Depoorter

Hibernatus gauche 8A boulder voor Igor Depoorter

Igor Depoorter bevestigde zijn goede form afgelopen vrijdag. Zes maanden nadat  hij zijn eerste 8A in Fontainebleau klom, topte de Hasseltse klimmer Hibernatus gauche (8A) in de sector Dame Jouanne. Het is een boulder die niet onbekend is bij het Belgische boulderende publiek. In de winter van 2009 topten Tom Vencken en Bram Van Geert ook net deze route.
Dezelfde dag werkte Igor ook netjes Symbiose gauche, een 7C/+ in sector 95.2. af. Het seizoen is nog niet eens begonnen, maar sommigen nemen duidelijk een head start.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


24/08/2011
way to go!

24/08/2011

Toevallig belandde ik vrijdag in Dame Jouanne omdat Siem Aerts (trainingsmaatje) en Liesbet Willocx er in Hibernatus 7B wilde voelen. Door een kleine blessure zou ik het rustig aan doen. Maar na een tijdje kon ik me niet meer inhouden en herhaalde ik Hibernatus. En dit zonder last van de pols! Dus voelde ik ook nog maar eens aan Hibernatus Gauche 8A. Waar ik vorig jaar nog niet in kon vertrekken, kon ik nu zonder veel moeite instappen en de beweging naar de sloper maken.

Elke poging ging beter, na 10 minuten rust en nog een serieuze poging was hij in de pocket!

De boulder is me op het lijf geschreven: volle lichaamsspanning en dan een dynamische pas naar een sloper. Over de graad ben ik niet zeker. Persoonlijk voelde het makkelijk aan, maar de boulder ligt me en ik heb mijn lengte mee.

- Igor -


http://lahaye.ws/Blog/?p=2726

Hube

29/08/2011
Proficiat en goed bezig Igor maar het is niet omdat de beweging nu vlot ging dat de boulder makkelijker is geworden ... gij zijt gewoon sterker!!
Zie uw commentaar over vorig jaar

Ter info: andere Belgen die deze route ook al topten zijn oa Benjamin Vervaet, Nico Farcy, Stanley Selecky en Jan De Smit en dan vergeet ik er mss nog.
Dju het zal dan toch ne weggever zijn...

Grtz
Tom


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm