Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Jonge Duitser valt Belgische rotsen aan

Jonge Duitser valt Belgische rotsen aan

De jonge Philipp Peters, 16 jaar, leeft zich al enkele maanden uit op de Belgische rotsen. Voor het jonge geweld uit Aken is het maar een kleine moeite om af te zakken naar Bomal of Freyr, twee massieven die sterk in de smaak vallen als we zijn palmares mogen geloven. Op zoek naar wat schaduw, trok hij afgelopen zaterdag naar Bomal waar hij twee extra 8a's aan dat palmares mocht toevoegen; l’Insoutenable Légèreté de l’être en You are Frimeur oriented! (5 bewegingen).

Philipp geeft een woordje uitleg:
Ik denk dat L’Insoutenable Légèreté de l’être een solide 8a is! Makkelijker dan 13 Boulevard du vol (8a) maar wel moeilijker als Crazy cracker (8a). Er is maar één harde beweging aan de tweede haak. (...) Eigenlijk doet het niveau er niet zo toe, we klimmen allemaal voor de fun, en we moeten al die graden niet al te serieus nemen! ;-)

Bron: Lahaye.ws
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm