Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Jongste Belgische 8b beklimming voor Celine Cuypers

Jongste Belgische 8b beklimming voor Celine Cuypers

11 april 2013

Celine Cuypers topte gisteren in Oliana La Marroncita, haar eerste 8b. Ze is hierdoor met enkele maanden voorsprong op Anak Verhoeven de jongste Belgische die erin slaagt dit niveau te klimmen. De 35m lange overhangende route begint met een 7a en na een rust in een grot gaat het verder met - althans voor iemand van Celine's niveau - duidelijke bewegingen op colonetten die gaandeweg steeds scherper worden. Gisteren kroop ze, na al enkele pogingen gedaan te hebben eerder in de week, in de route om tot het derde setje in het tweede deel te klimmen en daarna de route verder uit te werken. Daar aangekomen voelde ze zich zo fris dat ze besloot verder te klimmen. Met een top tot gevolg... Een dikke proficiat van de Belclimb redactie!

De website van Celine Cuypers

Foto: Celine in Coliseum, 8a
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,