Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Kevin Lopata klimt Carabistouille, 8b+

Kevin Lopata klimt Carabistouille, 8b+

7 juni 2010

&userID

De Fransman Kevin Lopata moest een haast episch gevecht tegen de Belgische weergoden leveren om de top van Carabistouille, 8b+, in Freyr te bereiken. Nadat hij een maand lang op de proef gesteld werd door herhaaldelijke regenbuien en kletsnatte grepen, lukte hij er uiteindelijk afgelopen woensdag in om de route te toppen.

Een keer bekomen van de emotie, kon Kevin wat meer toelichting geven bij zijn exploot: De lijn sprak me enorm aan. Het is millimeterwerk voor de voeten, maar tegelijkertijd krijgen ook je vingers de volle lading want echt groot zijn de grepen niet. Het gaat echt om het samenspel van goed voetenwerk en te vertrouwen vingers. Ik hou van een soort hyper geconcentreerd klimmen waarbij een millimeter het verschil kan maken, zoals je dat ook in Fontainebleau kan vinden. (Kevin blokt 8B, red.) Alles moet netjes samenkomen, want de kleinste fout zorgt voor een genadeloze val uit de route!
Ja, jullie rots hier spreekt me enorm aan, denk maar aan het mythische Le Clou ... maar, er zijn nog hopen andere routes natuurlijk. Ook toen ik Olivier Favresse zekerde in Masque à gaz, viel me op hoe bijzonder het klimmen in Freyr kan zijn. Maar, de Al'lègne is niet van de poes. Ook wanneer je denkt dat het je gaat lukken, kan het nog helemaal anders uitdraaien, ook net op het einde van je route! Dat is Freyr natuurlijk !
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


7/06/2010
des condis belges quoi!!


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,