Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Loïc Timmermans topt een 8b op 14 jaar, een nieuw record

Loïc Timmermans topt een 8b op 14 jaar, een nieuw record

1 maart 2010

Sinds een tiental dagen is Loïc Timmermans de jongste Belg die ooit een 8b op rots geklommen heeft. Op zijn 14 jaar slaagt hij er in Maëva te Seynes in de Franse Gard te toppen. De vorige recordhouder was niemand minder dan Sébastien Berthe waarmee Loic zijn krokusvakantie doorbracht. Sébastien slaagde erin deze route eveneens te toppen.

Ook te noteren in dezelfde groep zijn Ignace Debreyne en Cyril Lapka die verschillende routes in de zevende graad topten. Ignace kon de bekende colonette Dinosaure, 8a+, maar net niet toppen. Loïc en Sébastien klommen deze wel.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


1/03/2010
goed bezig !!


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,