Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Loic Timmermans topt La Maschette, 8A in Fontainebleau

Loic Timmermans topt La Maschette, 8A in Fontainebleau

5 maart 2013

De winter van 2012-2013 was niet echt schitterend voor grootse prestaties in Fontainebleau. Wanneer het echter wel eens goed was kon men een grote horde klimmers verwachtten in het bos, allen op zoek naar dat goede gevoel. Minder gewend aan het boulderen en nog minder aan de daarmee gepaard gaande typische weekendjes, trok Loic Timmermans verleden weekend voor de tweede maal dit jaar naar het bos. Op het menu een tour langs vooral moeilijke boulders die eindigt met zijn eerste 8A als beloning: la Maschette in Rocher Canon. De route bestaat uit een tiental bewegingen, in het begin een dak met daarna een typische Bleau uitklim, platte grepen op lichaamspanning.
Terwijl zijn leeftijdsgenoten om de titel van Belgisch Jeugdkampioen Boulder vochten zocht Loic de rust van een rotsklimsessie op. Volgende zaterdag vinden we hem wel terug in de klimzaal waar hij zijn titel van Belgisch Jeugdkampioen Lead zal verdedigen.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,