Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Muriel Sarkany topt de eerste vrouwelijke Belgische 8c+

Muriel Sarkany topt de eerste vrouwelijke Belgische 8c+

23 augustus 2012

Muriel Sarkany heeft best wel veel sessies nodig gehad om Ultimate sacrifice, 8c+ van de sector Déversé in Nice, te toppen. Er moet gezegd worden dat deze route, nadat ze al verschillende 8c's in hetzelfde massief wist af te werken de afgelopen 12 maanden, een stevige uitdaging betekende voor de klimster. 
Begin augustus verliet ik Nice om richting Briançon te trekken, vertelt Muriel, Steeds maar dezelfde bewegingen uitwerken is zeer belastend voor het lichaam en de geest. Ik nam dan ook een break van 10 dagen om wat à vue te klimmen in hoger gelegen gebieden... Ik trok er wat rond met enkele vrienden die me verschillende nieuwe gebieden lieten ontdekken.
Resultaat voor Muriel, een volledig opgeladen moraal om de routes van de Gorges du Loup weer aan te vallen. Afgelopen dinsdag om 11u, het was reeds 30°C aan de rotsen en de grepen voelden wat zweterig aan, waagde Muriel zich in Ultimate Sacrifice. De condities waren best wel slecht maar ik zat fysiek echt goed en het lukte.
Dankzij deze prestatie wist Muriel Sarkany een nieuwe grens te overstijgen en zette ze een prestatie neer die in België nog niet werd geëvenaard. Een eerste 8c+ voor haar.

Meer reacties en foto's op de site van Muriel Sarkany
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,