Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Nesten van valken in Freyr

Nesten van valken in Freyr

14 maart 2012

Zoals gewoonlijk zijn de slechtvalken teruggekeerd naar de rotsen van Freyr. De Club Alpin Belge meldt dat de vogels dit jaar gekozen hebben voor de grot van Z op de Pape in plaats van de niche van de Al'lègne. Ze verblijven daar tot hun jongen opgegroeid zijn, waarschijnlijk eind juni.

De klimmers kunnen hen enkel feliciteren met hun keuze. De grot biedt een prachtig uitzicht en onbelemmerde rust. Het is een stuk rots waar maar enkele routes zijn, die daarenboven niet veel beklommen worden. Dus: niet klimmen boven de dièdre du Z.

Afgesloten routes:

Blijven open:
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


19/03/2012
Afgelopen zaterdag ben ik ook broedend gevogelte tegengekomen bij de niche van de Al'Legne. Deze informatie klopt dus niet (meer), of er zitten meerdere vogels.


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,