Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Nicolas Favresse herhaalt Greenspit, 8b+ trad

Nicolas Favresse herhaalt Greenspit, 8b+ trad

8 mei 2008

Na zeven pogingen in twee dagen slaagde Nicolas Favresse erin om Greenspit, een unieke 8b+ in Val de l'Orco in Italië te toppen.
De prestatie dateert al van een tiental dagen terug. Greenspit bestaat uit een dak van 12 meter waar de harde bewegingen elkaar opvolgen doorheen een barst. Naar gewoonte plaatste Nicolas alle protectie in de poging zelf... Om een idee te hebben van de route klik hier voor een video van de eerste beklimming door de Zwitser Didier Berthod.

Afgelopen vrijdag slaagden Nicolas en Séan in hun poging om Itaca, een route van 5 lengtes (5, 6a+, 6c, 8a, 8b) eveneens in Val de L'Orco, te klimmen.

Meer info op www.nicolasfavresse.com.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


9/05/2008
In één woord: waw ...

9/07/2008


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,