Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Nicolas Favresse op het Kalymnos Climbing Festival

Nicolas Favresse op het Kalymnos Climbing Festival

2 oktober 2012

Het is het Griekse klimeiland Kalymnos waar de aandacht van de klimmerswereld zich de afgelopen week op richtte. Zoals Melloblocco dat is voor het boulderen werd het Festival doorheen de jaren een ware place to be voor de liefhebbers van het sportklimmen. En het is niet echt een verrassing dat we er enkele Belgen die de zonnige streken verkozen terugvinden.
Eigenheid van de editie 2012, een wedstrijd enkel voor professionele klimmers. Tijdens deze wedstrijd had Nicolas Favresse het voorrecht om onze kleuren te verdedigen. Het doel, toppen in de projectroutes die geopend worden voor het evenement en die ingeschat worden tussen de 8 en de 9a. Nicolas wist er drie van de vier te toppen net zoals Mickaël Fuselier (FRA), Gabriele Moroni (ITA), Yuji Hirayama (JAP) en Alexander Megos (GER). Bij de vrouwen zijn het de Franse dames Mélissa le Névé en Caroline Ciavaldini die er boven uit staken met eveneens een drie op vier.

Resultaten, foto's en videoreportage van het Kalymnos Climbing Festival
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,