Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Nicolas Favresse topt Vacunamatata te Siurana

Nicolas Favresse topt Vacunamatata te Siurana

3 februari 2013

Zo goed als exact één jaar na zijn laatste doortocht in Siurana is Nicolas Favresse er in geslaagd zijn project dat hij toen opende in de sector Campi qui pugui te toppen. Vacunamatata voegt 10 ultra technische meters toe aan de 8c+ Chikane. Daar waar deze laatste naar rechts afbuigt gaat de nieuwe lijn rechtdoor doorheen wat Nicolas onder no holds land categoriseert. Een opeenvolging van delicate bewegingen leidt naar een crux op miniscule greepjes. Een crux die hij slechts één keer wist te klimmen, op de dag van de succesvolle poging.
Naar goede gewoonte stelt de Belg geen kwotatie voor. "Ik laat zij die de route herhalen er een niveau opplakken. Ik geloof dat het moeilijker is dan Chikane maar om nu te zeggen dat het een 9 is... Het is een prachtige route en was een mooie uitdaging voor mij".

Vacunamatata illustreert Nicolas zijn karakter. Hij zocht en vond de natuurlijke weg daar waar niemand deze kon vinden. Dit leidt hem tot de vraag waarom sommigen routes openen zonder respect voor de rots zoals die is. Hij is ervan overtuigd dat dit massief zijn uniekheid in de wereld te danken heeft aan het feit dat er zo goed als nooit getailleerd werd. De gebruikte terminologie is best streng: "Spijtig genoeg zijn enkele personen begonnen met het openen van niet natuurlijke lijnen door te tailleren en een overmaat aan sika te gebruiken. Sika wordt tegenwoordig zelfs gebruikt om tailleerwerk te maskeren. Dit ruïneert het potentieel van Siurana."

Meer info op de site van Nicolas Favresse
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,