Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Non-climbing zone in Beez

Non-climbing zone in Beez

12 april 2010

Deze keer gaat het niet om een aprilvis maar wel degelijk om een richtlijn gegeven vanuit de Club Alpin Belge. Na van overleg met het Waalse Département de la Nature et des Forêts en de cel Natura 2000 werd beslist dat het bovenste kleine plateau van Jonction in Beez niet langer toegankelijk is om er de biodiversiteit in de hand te werken.

Het bovenste plateau van Jonction is de eerste zone waar klimmers verboden zijn die men vanaf nu actief gaat onderhouden. Andere zones zouden later volgen.

Al de routes van Jonction zijn uitgerust met moulinettes en toegang tot het bovenliggende plateau is niet noodzakelijk voor het klimmen. Essentieel is dus het plateau onberoerd te laten. Klimmen is er dus niet verboden. Mocht je toch de drang om het grasveldje te gaan bekijken, niet kunnen onderdrukken blijf dan op het pad aangeduid met gele stippen.

De site van het Département de la Nature et des Forêts
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,