Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Olivier Coenen topt Esperanza, 8b+

Olivier Coenen topt Esperanza, 8b+

Esperanza is één van de minst herhaalde routes van de Al'lègne in Freyr. Hoogstwaarschijnlijk alleen al omwille van zijn niveau, 8b+, maar zeker ook omwille van de afwezigheid van grepen, karakteriserend voor deze wand. Wanneer het verticale 8b+ wordt, wordt techniek bijna boulder? Zo omschrijft Jérôme Abraham, een van de weinigen die de route wisten te toppen, de route. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan Olivier Coenen om zijn rijk gevulde palmares aan te vullen met Esperanza. Na afgelopen jaar te hebben moeten vechten tegen kanker realiseert bigwallollie zo een van zijn langste projecten. Zo komt hij op zeer mooie wijze weer binnenvallen op het hoogste niveau. We wensen hem nog vele andere successen toe!

De site van Olivier Coenen
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm