Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Olivier Mignon topt opnieuw 8A+ in Fontainebleau

Olivier Mignon topt opnieuw 8A+ in Fontainebleau

Op doortocht in Fontainebleau het afgelopen weekend stonden bij Olivier Mignon enkele nieuwe boulders op het menu. Kers op de taart was een 8A+ op Cuvier Rempart: Gourmandise raccourci. Het was er eentje zoals er enkel in Bleau boulders te vinden zijn.

Op zijn blog deelt Olivier vanaf nu zijn ervaring met eenieder die info wil. In België kan hij zeker als een specialist ter zake beschouwd worden, zowel wat betreft het klimmen zelf, als alle aspecten er rond.
Olivier: Ik ben niet echt een kenner van de meest moderne trainingsmethoden. Ik kan raad geven en wanneer iemand iets specifiek vraagt, die mensen in contact brengen met de juiste professionelen. Klimmers tips geven doorheen het psychologische traject binnen de sport kan ik zeker wel. Het mentale aspect speelt een heel belangrijke rol in de prestatie. Dat is iets dat vaak vergeten wordt en waar ik meer aandacht op wil vestigen.
Alle vragen worden verzameld en Olivier zal één keer per maand antwoorden.

De blog van Olivier Mignon
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm