Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Piolet d'or voor de CAB-RCT expeditie in Groenland!

Piolet d'or voor de CAB-RCT expeditie in Groenland!

Hoewel uitgenodigd voor de editie 2011 van de prestigieuze Piolet d'or prijsuitreiking, vielen de heren van het CAB-RCT volledig uit de lucht toen ze de prestigieuze 19de Piolet d'or in ontvangst mochten nemen. Het team werd beloond voor hun expeditie naar Groenland in de zomer van 2010 waar ze niet minder dan 9 nieuwe big wallroutes openden.


Olivier en Nicolas Favresse, Sean Villanueva en Ben Ditto delen deze 19de Piolet d'or met de Japanners Yasushi Okada en Katsutaka Yokoyama die gehuldigd werden voor hun beklimming van een nieuwe 2500 m lange routes op de Zuid-Oost wand van Mount Logan (5959m- in Canada. En bovendien een grote proficiat aan Sean en Nico die zich vier dagen lang konden bedwingen om te klimmen in Chamonix, bang afwachtend over hun nominatie.

De site van het CAB-RCT

De site van de Piolets d'Or
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm