Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Raphaël Kergen klimt 8b+/ c in Saint Léger

Raphaël Kergen klimt 8b+/ c in Saint Léger

Goede prestatie van de Luikenaar Raphaël Kergen. Afgelopen vrijdag bereikte hij de top van Le léviathan, le griffes de l'amer in Saint Léger du Ventoux. Deze route van 90 bewegingen heeft een kwotatie van 8b+/c.
"Je klimt 40 meter naar boven, waarvan 20 meter overhang. Het is een heel fysieke route maar één van de mooiste van de sector La Balaine. Voor mij is dit een eerste stap naar de 8c en ook een mooi cadeau voor mijn 35ste verjaardag aanstaande maandag."
Raphaël is eigenaar van een gîte in de regio. Hij zal dus geen moeite hebben om verder ervaring op te doen in deze speeltuin die op een steenworp van hem verwijderd ligt.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


26/10/2012
Félicitation Raph!

26/10/2012
Félicitation Raph!


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm